My-nd is op zoek naar gepassioneerde medewerkers, klik hier voor meer informatie.

My-nd logo svg

Praktische afspraken

Om onze samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen, vragen we u om onze praktische afspraken door te nemen. Hierin vindt u essentiële informatie voor uw consultaties vanaf 1 september 2023. Dank voor uw medewerking.

  • Vanaf 1 september 2023 worden er geen betalingen meer per achteraf opgestuurde factuur aanvaard. Dit geldt ook voor mensen onder bewindvoering.
    U dient na afloop van het consult onmiddellijk af te rekenen en dit om de onnodige administratieve last te verminderen. U kan contant betalen, met de kaart via bancontact, via de payconiq app, of via een instant-overschrijving ter plaatse.
  • Door tijdig af te melden helpt u mee dat mensen dringend gezien kunnen worden. Wanneer u een afspraak niet of later dan 48 uur vóór de consultatie afmeldt*, wordt conform art.77 van de Code van de Geneeskundige plichtenleer een schadevergoeding aangerekend.

    * een afspraak afmelden kan rechtstreeks, per mail of via het antwoordapparaat.

Standaard consultatie 30 min: 100 € (terugbetaling tussen 45€ – 62€)

  • Een consultatie duurt max. 60 minuten en kost 80 euro.

  • Voor het afmelden van afspraken gelden dezelfde regels als bij Dr. Joris Vangeneugden.

  • In geval van laat-tijdige afmelding (minimaal 48u op voorhand) of niet opdagen, zal het bedrag van het consult in rekening gebracht worden. Psychotherapie voor volwassenen wordt vergoed onder specifieke voorwaarden door uw mutualiteit en/of persoonlijke verzekering. Al onze psychologen-psychotherapeuten zijn erkend door alle mutualiteiten en door de psychologencommissie. Het bedrag van terugbetaling is afhankelijk per mutualiteit.

De hulpverleners van My-nd communiceren rechtstreeks met de betrokken instanties (vb. controlegeneesheer, Certimed, mutualiteit, huisarts, etc.). Hiervoor dienen wij te beschikken over de contactgegevens van de betrokken instanties (bij voorkeur e-mail gegevens). Een verslag of attest dat dan opgesteld wordt, volgens onze deontologische beroepscode, zal dan rechtstreeks naar de derde instanties gecommuniceerd worden waarbij u steeds een kopie van zal ontvangen. Hierbij werken we vraag gestuurd, d.w.z. dat we de vragen gesteld door de derde instanties zo goed en grondig als mogelijk zullen beantwoorden. Voor ieder opgesteld verslag of attest vragen we een vaste vergoeding van 25€. Opgestelde verslagen of attesten zullen ook altijd naar de huisarts gecommuniceerd worden, kwestie van de samenwerking met de eerstelijnszorg te optimaliseren. Voor het opstellen van een verslag of attest dient er sprake te zijn van een actief traject bij één van de psychologen, waarbij er een minimumaantal van drie (oa. één à twee intake en één à twee verdiepende) sessies voltooid zijn. Tevens dienen de aangedragen online vragenlijsten, zoals besproken tijdens de sessies (veelal betreffende alle “intake” en “schema” vragenlijsten) ingevuld te zijn.

Welkom bij My-nd. Onze website gebruikt cookies om u een optimale ervaring te garanderen